Fertan

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Fertan Roestoplosser 5 liter Bekijk groter

Fertan Roest omvormer 5 liter

VI-FERT23003

Dit product is niet meer op voorraad

€ 138,95 incl. btw

€ 114,83 excl. btw

Meer informatie

FERTAN® is een beproefd produkt, dat roest reduceert to stof! Een voorwerp dat met FERTAN behandeld is verkrijgt een blank en schoon oppervlak met een bruinzwarte kleur.
In tegenstelling tot andere produkten bedekt FERTAN de roest niet, maar wordt deze chemisch ontbonden. Bonvendien laat dit proces op het behandelde oppervlak geen zure bestanddelen achter.

Het zet de roest om in een inerte drogestof die zich niet meer hecht aan het metalen oppervlak, in plaats van dat het eenafdekkende laag vormt. FERTAN heeft een dubbele werking; het verpulvert de roest net zo lang,
todat het geen kontakt meer heeft met blanke metaal en bovendien ontstaat op het oppervlak een gesloten laag, bestaande uit een ijzer-tannine verbinding.

Deze laag is onoplosbaar en biedt een voortreffelijke ondergrond voor de verdere uiteindelijke afwerking.
De gevormde verbinding aan het oppervlak van het behandelde voorwerp zorgt evoor dat verder roesten niet meer mogelijk is.

FERTAN kan zowel op licht als op zwaar gecorrodeerd staal worden aangebracht, maar het kan ook als eenvouding maar effectief middel worden gebruikt ter preventie van corrosie van blank metal.

FERTAN is een waterige vloeistof met een groot penetrerend vermogen die zich gemakkelijk verdeeld in voegen, lapnaden en onder gebarsten lakken.
FERTAN is absoluut onschadelijk voor plastic, rubber, chroom en gelakte oppervlaken, want het wordt pas aktief wanneer het met ijzer of roest in aanraking komt.
Van alle andere oppervlaken kan het eenvouding met water worden afgewassen, ook als het al opgedroogt is.

De beschermende werking houdt jarenlang stand wanneer het behandelde oppervlak van een afwerklak of een andere dekkende laag wordt voorzien.

FERTAN is niet brandbaar en het is ook bij direct contakt met de huid of inademing niet schadelijk voor de gezondheid.

Gebruik:
Met een kwast of en sproeikop aanbrengen. Het kan buiten onder vrijwel elke weersomstandigheid (behalve vorst) worden gebruikt, dus ook bij regen een natte ondergrond (bij vookeur zelfs).

Temperatuur: Boven het vriespunt.

Inwerkingstijd: Ongeveer 48 uur, sneller bij een hoge luchtvochtigheid.

houdbaarheid: Onbeperkt.
Reinigen van gebruikte gereddschappen: Met schoon water afspoelen.

FERTAN is door het instituut voor materiaalinderzoek in Baden-Wurttemberg (Duitsland) getest met als conclusie: Het produkt werkt uitstekend.
Het werd eveneens getest door het laboratorium van het C.O.T. (Centrum voor onderzoek en technisch advies) in Haarlem, waar men concludeere dat FERTAN een positieve uitwerking heeft op de corrosieweerstand van staal.
FERTAN wordt reeds jaren door de industrie en de scheepvaart met groot succes toegepast. Bovendien is FERTAN door grote Europese autofabrikanten getest en aanbevolen.

7 andere producten in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...