Lijm

Aanmelden voor de nieuwsbrief
BISON TIX® GEL 750 ml blik Bekijk groter

Bison Tix® gel 750 ml blik

VI-BTN1305375

Uitermate geschikt voor het verlijmen van plastic bekledingsplaat (zoals Formica®), fineer, board, plastic randen, rubber, leer, linoleum, kurk, textiel of polyetherschuim zowel onderling als op hout, spaanplaat, beton en metaal.

Meer details

€ 22,99 incl. btw

€ 19,00 excl. btw

Meer informatie

Deze lijm druipt niet en is daarom uitermate geschikt voor verticale verlijmingen. Zeer geschikt voor o.a. het lijmen van trapranden, vloerbedekking op trappen, dopjes of viltjes onder meubels. Ook voor reparaties aan bijvoorbeeld schoenen, tassen, speelgoed, tapijt, of bij het maken van (hobby) knutselwerken.

EIGENSCHAPPEN

  • Makkelijk smeerbaar
  • Druipt niet
  • Trekt geen draden
  • Direct vast
  • Super sterk
  • Geschikt voor materialen onder spanning
  • Universeel
  • Vocht- en vorstbestendig

VOOR GEBRUIK:

Verwerkingsomstandigheden

Lijm en te lijmen delen op kamertemperatuur verwerken. Relatieve luchtvochtigheid dient lager dan 65% te zijn. Dit om blaasvorming in het eindresultaat te voorkomen. Na bevestigen is corrigeren niet meer mogelijk. Test altijd eerst op een (onopvallend) deel van de ondergrond.

Oppervlakten eisen

Oppervlakken moeten droog, schoon, stof-, vetvrij en goed passend zijn. Reinig en ontvet de te verlijmen oppervlakken voor een optimaal resultaat.

Voorbehandeling oppervlakken

Voor een optimaal resultaat eerst ontvetten.

Gereedschap

Stevige kwast of fijngetande (1 mm) lijmkam voor het instrijken van grote oppervlakken. Aandrukrol of rubber hamer voor het stevig samenvoegen van de materialen.

Voorbereiding product

Voor gebruik goed oproeren. Bij voorkeur niet verdunnen

TIJDENS GEBRUIK:

Gebruiksaanwijzing

Lijm dun en gelijkmatig aanbrengen op beide oppervlakken m.b.v. fijngetande lijmkam (1 mm) of kwast. Beide delen 10 tot 25 minuten laten drogen. Zodra de lijm geen draden meer trekt materialen samenvoegen. Corrigeren is niet meer mogelijk. Voorkom insluiting van luchtbellen. De materialen stevig aankloppen, -rollen of persen.

Aandachtspunten

Voor een optimaal resultaat moeten zowel de lijm als de te lijmen delen op kamertemperatuur zijn (zeker niet verwerken beneden +10°C). De eindsterkte van de verbinding is afhankelijk van de toegepaste druk. Druk daarom zo goed mogelijk over het gehele oppervlak. Indien de lijmverbinding bij poreurze materialen langdurig in aanraking komt met water, kan de lijm loslaten van de natte ondergrond.

NA GEBRUIK:

Vlekken/resten

Natte lijmresten direct verwijderen met Ontvetter/Verdunner voor Bison Kit®. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen of met een verfafbijtmiddel (vooraf testen).

Opslagcondities

Koel, vorstvrij en goed afgesloten bewaren. Houdbaarheid minimaal 24 maanden.

18 andere producten in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...