Koppen, zuigers en kleppen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Klepslijp pasta tweezijdig grof/fijn 110 gram - Chemico

VI-CHEMICO0001

Chemico Klepschuur pasta Double ended in tweezijdig blikje.
Dit is de beroemde “Double ended” (dubbelzijdige) pasta welke grof en fijne bestanddelen combineert in één handige unit. Het middel is gebaseerd op silicium carbide en lithium.

Meer details

€ 9,95 incl. btw

€ 8,22 excl. btw

Meer informatie

Verpakt in een blik van 110 gram. Deze “Double Ended” verpakking is al vele jaren zeer populair bij zowel de autohobbyisten als de reparatiewerkplaatsen,
het is een handige hoeveelheid van grove paste om te schuren en een fijne pasta om het werk zorgvuldig af te ronden.

Chemico klepschuurmiddel, een beroemd merk met een geschiedenis van meer dan 100 jaar.

Chemico Sales & Overseas Ltd. is een Engelse maatschappij en producent van Chemico Automotive Products en Chemico slijppasta’s die over de hele wereld worden verkocht.
Alle producten worden in Engeland gemaakt. De Chemico slijppasta’s worden gebruikt door garages en oldtimer restauratiebedrijven en in algemene werktuigbouw en gereedschapsmakerijen en als een algemeen tap middel in vele takken van industrie.

Leverbaar in potjes met 2 verschillende korrelgrootte wordt deze pasta, die een hoge viscositeit bezit, bestand is tegen hoge temperaturen en beschikt over een uitstekende “shear” stabiliteit het geen wil zeggen dat
tijdens het slijpen de pasta op haar plaats blijft zodat het meest optimale resultaat verkregen wordt met de bijbehorende corrosie bescherming en uitstekende klepafdichting eigenschappen.
Silicium carbide is een van de hardste slijpmiddelen die er zijn en de korrels zijn erg scherp. Bovendien zijn de korrels breekbaar en hebben de tendens in kleine korrels te breken die hun scherpte behouden en bij voortduring effectief blijven werken.
Silicium carbide wordt gemalen om de vier soorten korrelgrootte (grit) te bereiken voor elk van de vier kwaliteiten waarin de klepschuurpasta geleverd wordt. De vier beschikbare kwaliteiten maken het mogelijk om voor elke schuurtoepassing, de juiste soort te selecteren voor het beste resultaat.

Toepassingen:

 • Algemene machine- en werktuigbouw.
 • Gereedschapsbouw.
 • Smeren, schuren van kleppen en klepzittingen in motoren.
 • Honen van cilinders
 • Het verwijderen van krassen in metaal
 • Het verwijderen van bramen op metaal
 • Schuren van assen die in lagers passen
 • Schuren van bouten voor moeren
 • Schoren van cilinderkoppen
 • Schuren van verbindingsstangen
 • Schuren van nokkenas lagers
 • Verwijderen van roest en aanslag van de assen van buitenboordmotoren
 • Slijpen van de messen van grasmaaiers, heggenscharen, scharen en knipbanken etc.

Raadpleeg altijd het handboek/manual van de pasta voor dat u met welke werkzaamheid dan ook begint en volg de gegeven instructies volledig. De informatie hier is gegeven ter informatie en gebaseerd op laboratorium werk en praktische ervaringen. Gelet het brede scala van toepassingen en omstandigheden kunnen wij geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor enige schade of ongelukken die voort zouden kunnen komen uit het gebruik resp. de toepassing van de pasta.


De pasta wordt met de uiterste zorgvuldigheid geproduceerd uit o.a. silicium carbide en lithium bestanddelen beschikbaar in de kwaliteiten “fijn”, “middel”, “grof” en “extra grof”. Geleverd in een kunsstof pot met 300 gram of een emmer van 2,5 kg in de volgende korrelgroottes:


“Fijn” = 220 grit
“Grof” = 80 grit

De veel gebruikte “Double ended” versie met in het tweezijdige blikje een fijne en een grove pasta, wordt geleverd in een blikje met 110 gram.

30 andere producten in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...