Stralen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Stralen (soda) oldtimer, auto, tractor, scooter, motorfiets

BLST

U wilt uw (antieke) auto, motorfiets, tractor etc. restaureren. Dan is de kans groot dat u denkt aan het overspuiten van de carrosserie en andere plaatstalen delen. Immers het is de buitenkant dat iedereen het eerst ziet.

Meer details

Meer informatie

Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, wilt u met de best mogelijke voorbereidingen beginnen. Dat betekent dat alle roest, oude verflagen en verontreinigingen geheel verwijderd moeten worden om te zien in welke conditie de carrosserie verkeert.

Stralen is een perfecte manier om dit te doen.

Wij stralen met verschillende straalmiddelen, voor carrosserieen is soda (natrium bicarbonaat) een bij uitstek geschikt straalmiddel. Vaak passen wij voor een project verschillende soorten straalmiddel toe, afhankelijk van de mate van roest en welke soorten lak en/of coating er verwijderd moet worden.

Soda (natrium bicarbonaat) kristallen worden tegen de carrosserie geblazen en exploderen wanneer ze de carrosserie raken. De energie die door deze actie ontstaat, verwijdert de verf van de carrosserie of enig onderdeel van de auto (of machine etc.) wat u wilt reinigen. Het is, ook al klinkt het misschien zo, geen ''geweldadig of grof proces'' In tegendeel, het is de veiligste manier om verf van staalplaat te verwijderen omdat er geen hitte ontstaat, dat betekent dat er absoluut geen vervorming van het plaatwerk optreedt noch dat het plaatwerk wordt beschadigd.

Soda stralen is dus de veiligste manier om plaatswerk volledig schoon te maken (en veel andere materialen, zelfs fiberglass) dit om verschillende redenen :

U hoeft niet elk laatste stukje rubber, plastic, glas te demonteren, hetgeen wel nodig is bij het dompelen. Niet bij soda stralen waar u alleen deze delen maar hoeft te bedekken waarna ze bij het stralen geen risico op beschadiging lopen.

Bij onzekerheid omtrent hoeveel plamuur eerder is gebruikt voor uw auto ? Met soda kan het straalproces zorgvuldig worden beheerst zodat wel de verf maar niet de plamuur van de auto wordt verwijderd. Dat geeft u de keuze om te stralen tot op de plamuur of helemaal terug naar het blanke metaal.

Zorgen over de kosten van het verwijderen van de verf ? Niemand wil teveel betalen. Stralen is een uiterst economische manier om de conditie van het plaatwerk te bereiken zoals u zich dat wenst.

Stralen is een stoffig en tijdrovend proces. De beste en gemakkelijkste manier is het om dit door een specialist te laten doen !

Vocor doet dit graag voor uw, zodat dit deel van uw restauratieproject stress vrij en zonder problemen verloopt en een uitstekend eindresultaat wordt bereikt.

Om dit te bereiken bieden wij u :

  • Een speciale straal cabine van 7,5 x 5 meter voorzien van afzuiging en filterinstallatie.
  • Snelle doorlooptijden, overleg met ons over uw planning, wij kunnen de werkzaamheden vrijwel altijd snel voor u uitvoeren.
  • De keuze om alleen verf te verwijderen of ook de plamuur.
  • Het spuiten van de gestraalde auto (of onderdelen) in een (epoxy, wash of las) primer zodat uw auto tegen roest is beschermd tijdens transport en opslag.
  • ''Voor'' en ''Na'' foto's die u per email worden toegezonden.
  • Wanneer het transport een probleem voor u zou zijn kunnen wij dit voor u uitvoeren.

 

Kijk voor andere informatie over het straalproces verder op www.oldtimer-stralen.nl of bel ons op nummer 0345 574138 of stuur uw vragen per email aan info@vocor.nl.