Ben's Signature Series

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Krimpschijf / shrinking disk 125mm Bekijk groter

Krimpschijf / shrinking disk 125mm

VI-SD125

Vaak worden deuken en deukjes nu nog warmgestookt met een lasvlam en die methode maakt het middel vaak erger dan de kwaal omdat met warmstoken het erg moeilijk is om de hoeveelheid warmte goed te doseren en onstaan vaak nog andere „builen“.

Meer details

€ 57,50 incl. btw

€ 47,52 excl. btw

Meer informatie

Daaruit ontstaat dan weer veel extra werk en tijdverlies en is er vaak nog heel veel plamuur en dus schuurwerk nodig om een enigszins aanvaardbaar resultaat te krijgen.


De low-cost Vocor WMF krimpschijven, die op een standaard haakse slijpschijf bevestigd kunnen worden, maken aan deze problemen een einde: de krimpschijf werkt op plaatstaal en aluminium en het geheim is dat er wrijvingswarmte ontwikkeld wordt door het contact met het metaal en wanneer het verwarmde oppervlak is gekoeld met of een water/zeep oplossing of door middel van de luchtstroom uit een ventilator, het behandelde oppervlak krimpt.
Het is hetzelfde concept als het verwarmen met de lasvlam of een zg stud-gun met een harde tip om te verhitten en een natte doek om te koelen maar doordat de warmte zo veel meer gecontroleerd wordt toegevoerd worden alleen die hoge delen geraakt die ook echt gekrompen moeten worden en dus bent u in staak een deel van een paneel perfect te maken zonder zorgen te hebben, het probleem niet op te lossen maar te verergeren!

De krimpschijf werk ook perfect voor het verwijderen van die deuken en builen die u te intensief hebt bewerkt/verwarmd waardoor het materiaal te veel is uitgezet en daardoor onmogelijk op een andere manier nog strak te krijgen.

Nadat u met de krimpschijf bent gaan werken en een beetje praktijk ervaring hebt opgebouwd, zal het u meer zelfvertrouwen geven in uw metaalbewerkingskwaliteiten wanneer blijkt dat u een panel strak kunt maken zonder gebruik van plamuur/filler! De meer u de schijf gebruikt, hoe beter de resultaten zullen worden en om zo minder plamuur/filler u nog zult gebruiken. Dat bespaart en hele boel tijd voor schuren, het houdt de werkplaats veel schoner omdat er dus minder stof ontstaat en het zorgt vooral voor een veel betere kwaliteit plaatwerk waardoor de nieuwe laklaag een langere levensduur zal hebben omdat die over weinig of geen plamuur/filler kan worden aangebracht.

Onder normale omstandigheden deukt u de deuken en lagere oppervlakten wat uit met een hamer en steun en gaat met de krimpdisk over dat gebied, kontroleer het gebied en deuk desnoods sommige delen nog wat verder uit alvorens het gebied wederom met de krimpdisk te bewerken. Nadat deze procedure een aantal keren is herhaald zal het paneel glad en strak zijn zonder einige resterende spanning in het materiaal.

De krimpdisk wordt met een gebruiksaanwijzing in de Nederlandse taal geleverd, voor een goede indruk hoe één en ander werkt, kunt u onderstaande video demonstratie bekijken.

Samenvattend:

  • De krimpdisk past op een standaard haakse slijptol, schuur- of polijstmachine.
  • De krimpdisk is gemaakt uit een hoge kwaliteit roestvrijstaal en heeft een veiligheidsrandje
  • Werkt op plaatstaal en op aluminium
  • Maakt warmte door wrijving zodat het metaal oppervlak kan krimpen.
  • Verwijderdt oppervlakte spanning als gevolg van schade aan het plaatwerk

10 andere producten in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...