Gunson gereedschap

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Trakrite Uitlijnplaat - GUNSON

VI-G4008

De Wiel uitlijnplaat TRAKRITE is de meest eenvoudige en precieze manier om de uitlijning te testen van bestuurbare wielen op auto’s en bestelwagens.

Meer details

€ 84,95 incl. btw

€ 70,21 excl. btw

Meer informatie

Het is een plaat voorzien van rollagers waar het voorwiel langzaam overheen rijdt in rechte positie. De rollagers tussen de onder- en de bovenkant van de wiel uitlijnplaat zorgen ervoor dat de plaat naar de zijkant beweegt bij elke belasting naar de zijkant van het wiel op het weg oppervlak. Deze beweging van de plaat naar de zijkant is gekoppeld aan een wijzer die aangeeft of aanpassing van de uitlijning nodig is, en zoja, aan welke kant.

Het is niet nodig om de sporing, toespoor of uitspoor te weten die voorgeschreven is door de automobielfabrikant. Als de correcte wiel uitlijning is afgesteld met Trackrite, dan is er geen beweging naar de zijkant meer van het wiel op het weg oppervlak. Op de TRAKRITE staat een schaalverdeling met streepjes. Elk streepje komt overeen met 1/4 sporingsgraad (toespoor of uitspoor). Elk streepje dat de wijzer aangeeft, laat dus een sporingsfout van het wiel zien. Als de wijzer helemaal uitslaat, dan toont dit een sporingsfout aan van 3 volle graden.

Deze waarden zijn correct voor alle wiel maten. Let op dat TRAKRITE niet de sporing (toespoor of uitspoor) zelf meet, maar de fout in de wielsporing. Als de wiel uitlijning correct is afgesteld, dan zal de wijzer van de TRAKRITE niet in beweging komen.

Gebruik de TRAKRITE om:

  • slijtage aan de banden te voorkomen,
  • wiel uitlijning te controleren op elke vlakke ondergrond, 
  • een nauwgezette test uit te voeren in 5 minuten, 
  • fouten aan te geven in toespoor of uitspoor.

Met de TRAKRITE is het eenvoudig en makkelijk werken zonder specifieke technische kennis: leg de TRAKRITE recht voor het wiel, rijdt er langzaam recht overheen en lees het resultaat af. Zo simpel is het echt!

30 andere producten in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...