Gunson gereedschap

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Colortune testbougie 14mm

VI-G4074

COLORTUNE, van het gerenommeerde fabrikaat GUNSON, maakt het mogelijk het luchtbrandstofmengsel correct af te stellen.

Meer details

€ 65,95 incl. btw

€ 54,50 excl. btw

Meer informatie

Ook brengt het problemen die gerelateerd zijn aan het luchtbrandstofmengsel aan het licht. COLORTUNE bestaat uit een vonkende testbougie, die op de motor werkt net als een gewone bougie. Maar omdat de COLORTUNE testbougie een glazen isolator heeft, laat het de kleur van de ontstekingsvlam in de cilinder zien. Daardoor maakt het de verhouding tussen lucht en brandstof duidelijk en ook de eventuele gevolgen daarvan.

In de duidelijke engelstalige handleiding wordt uitgelegd hoe de COLORTUNE testbougie werkt zodat u de beste resultaten kunt bereiken:
Het principe van deze testbougie is te zien overal waar brandstof verbrand wordt in de lucht om warmte of energie te produceren, zoals bij hete luchtverwarming en gaskooktoestellen.

Verbranding is het meest efficiënt als het een blauwe vlam laat zien. Andere kleuren duiden op een niet optimaal lucht-brandstofmengsel. Binnen een inwendige verbrandingsmotor, zoals elke automotor er een is, zijn dezelfde verbrandingskleuren aanwezig, hoewel normaal niet zichtbaar. Met de COLORTUNE testbougie, die u monteert in plaats van een gewone bougie, is de kleur van de vlam zichtbaar door de glazen isolator bij de ontsteking van het lucht-brandstofmengsel door de colortune testbougie.

COLORTUNE laat u op unieke wijze het gedrag zien van het brandstofsysteem in de individuele cilinders. Dat scheelt kosten voor fout diagnose met dure werkplaatsapparatuur. Met de COLORTUNE testbougie kunt u het luchtbrandstofmengsel nauwkeurig afstellen. Daarmee worden betere motorprestaties verkregen, wordt verspilling van benzine voorkomen en schonere uitlaatgassen mogelijk gemaakt. De COLORTUNE testbougie past op de meeste auto’s.

Sommige motoren zijn voorzien van taps toelopende bougieschroefdraad. Ook daarop past de COLORTUNE testbougie direct en zonder adapters wanneer u de dikke koperen ring gebruikt die bij de set wordt meegeleverd. Zo is dus geen taps toelopende adapter nodig.

Wordt standaard geleverd met een duidelijke handleiding in het Engels.

30 andere producten in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...